fbpx
ta et valg

Hvordan ta et valg ⚖️

Hva kjenner du på når jeg sier at de fleste av kundene mine synes det vanskeligste er det å ta et valg.

Er du den besluttsomme typen? Som bestemmer deg med en gang og har det helt klart for deg; Ja, da gjør jeg det sånn! Og så ferdig med det 💪🏼

Eller er du den typen som vurderer for og i mot, tenker frem og tilbake? Kanskje kan det vente til i morgen, neste uke eller neste år? Og da har du jo så god tid og trenger absolutt ikke bestemme deg akkurat nå 🤔

Selv har jeg i de siste ukene stått i en situasjon hvor jeg har måtte ta mange valg. 

Jeg skal være ærlig å si at det var jammen ikke så lett som jeg håpet på. Jeg trodde det skulle være enklere for meg.

  • Jeg har veid for og i mot
  • Jeg har fundert, tenkt og grublet
  • Jeg har vært oppgitt
  • Jeg har grått mine modige tårer.

Til slutt kom jeg til det punktet at jeg måtte være streng, og sa til meg selv: Tone! Nå bare gjør du det! Ikke se deg tilbake! For hva er det verste som kan skje?

ta et valg

Inni er vi like

Til deg som er flink pike, med eller uten hund. Inni er vi like. Veldig mange av oss er flinke piker. Selv har jeg erfaring som hundeeier i 30 år, men jeg har faktisk 40 års erfaring som flink pike. Både på godt og vondt. 

Hva du legger i flink pike trenger ikke å være det samme som meg. For meg betyr flink pike det å please andre i ett og alt, og ikke stå opp for meg selv. Og det er ikke greit altså. 

Retrievere er veldig opptatt av å please eieren sin, og du kan si jeg var som en retriever. 

Jeg har alltid gjort det som andre har sagt og gjort. Kanskje kjenner du deg igjen i det, slik som mange av kundene mine gjør? 

Nå er det heldigvis slutt på det! Jeg har fått kontroll på min flinke pike som forteller meg at jeg ikke er bra nok, at jeg ikke duger. Nå er det jeg som sitter bak rattet og har tatt styringen. 

Hundeeier eller ei, som flinke piker er vi så opptatte av å please andre. Dette kan gjøre det veldig vanskelig å ta valg. Og i alle fall valg som er til det beste for oss selv.

Kl 06:40 er Eva og Snoopy allerede bak skjema

Tenk deg det, se på klokka 06.40 og allerede kjenne seg stressa for å være bak skjema. Bli med i hundeeier Evas morgen sammen med hunden Snoopy. 

Kl 06.30 ringer klokka, men Eva slumrer. Og slumrer igjen. Kan du kjenne deg igjen i det, eller er du den som spretter opp i det klokka kimer? 

Blodpumpa går og Eva tenker på alt hun skal rekke før jobben. Stell på badet, få opp unger, frokost, lufte Snoopy og rydde. Ute på lufteturen er Snoopy glad og fornøyd. På samme måte som oss må Snoopy både på badet og ha tid til litt scrolling gjennom dagens aviser på morgenen. 

Han vimser, snuser, går hit og dit og koser seg veldig og har så god tid. Men Eva ser at klokka går og prøver å få kontakt med Snoopy. Nå må de inn hvis hun skal rekke jobben. Men han enser ikke Eva, det er som han har tatt “sov i ro i ørene.”  Eva går fra stress til å bli irritert og drar utålmodig i båndet. 

De sjokker inn og nå er begge blitt stressa og utålmodige.

Eva summer seg. Dette går faktisk ikke. I morgen skal jeg prøve å stå opp når klokka ringer, rekker hun å tenke før hun kjører til jobb.

Inger er bak skjema, men skal bare bare

Inger har ingen hund, men hun slumrer når klokka ringer. Innen hun skal på jobb skal hun bare bare. Hun starter oppvaskmaskinen, henger opp en maskin med klær, smører matpakker, vekker mann og barn. I alt stresset ser hun atter en gang at hun allerede er bak skjema og kjenner hodepinen lure og hjertepumpa slå. 

Frustrert tenker Inger med seg selv, i morgen SKAL  jeg igjen prøve å stå opp når klokka ringer.

Du skal ikke prøve, du må gjøre

Det har jeg sagt til kundene mine Inger og Eva. Du skal ikke prøve. Du skal gjøre! 

Si til deg selv:

  • I morgen skal jeg stå opp når klokka ringer
  • I morgen klarer jeg å stå opp

Når du har bestemt deg og faktisk står opp når klokka ringer får du en så mye bedre morgen. 

Se for deg at du nyter lufteturen med hunden, og begge to er glade og fornøyde når dere kommer inn. 

Tenk på at du nyter kaffekoppen ved frokostbordet sammen med barna og kjæresten. 

Se for deg at du kommer på jobb i god tid med hvilepuls og et smil på lur. 

Det er mulig og du må bestemme deg for å gjøre! 

Har du blitt inspirert til å ta et valg? At du bestemmer deg og hopper?

Del med meg da. 

Jeg gleder meg til å høre fra deg. 

I 7 uker nå vil jeg ta deg med på en reise fra det å ta et valg, til å feire målet og veien videre. Trenger du et lite piff og spark i rompa, så hopp inn og se den første sendingen jeg hadde om det å ta et valg. Du kan se den ved å klikke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen